Sådan gør du

Jeg har ikke noget login, men mit provsti har adgang til løsningen?

Svar: Få fat i kontaktpersonen i dit sogn, der har adgang til løsningen. Hvis du selv er kontaktperson, og ikke har fået adgang, så kontakt support@dkm.dk eller ring på tlf. 87 40 37 03.

 

Jeg har glemt min adgangskode og brugernavn:

Svar: Dit brugernavn er jeres sognekode/myndighedsnummer og har du glemt adganskoden, så kontakt support@dkm.dk eller ring på tlf. 87 40 37 03.

 

Hvad må jeg bruge indholdet til?

Svar: Når dit provsti er en del af "Indhold med indhold", må du bruge indholdet i alle jeres medier - uanset om det er hjemmeside, kirkeblad, nyhedsbrev, sociale medier eller hvad I nu bruger. Vi har skrevet ved hver enkelt tekst, hvilke medier den egner sig til. Nogle af teksterne må du ændre og tilpasse, som du ønsker. Andre er person-historier, som du ikke må ændre i, da det er en personlig fortælling fra en case-person. Du kan se i boksen "Hvordan bruger jeg denne artikel", der ligger i bunden af alle tekster, om der er restriktioner på teksten.

 

Hvordan får jeg lettest indholdet over på min hjemmeside?

Svar: Klik på knappen "Download tekst" i bunden af teksten. Derved gemmes teksten på din computer som et tekstdokument. Åben derefter den hentede fil på din computer.  Derved får du en ren tekst, der er lige til at kopiere ind på din hjemmeside. Marker teksten, kopier, og sæt ind i dit hjemmesidesystem. Billederne kan du downloade til din computer ved at klikke på download-linket i bunden af teksten. Gem billedet på din computer, og læg det efterfølgende ind på hjemmesiden, som du plejer at gøre det.

 

Hvor finder jeg den downloaded tekst på min computer?

Svar: Klik på knappen "Download tekst" i bunden af teksten. Filen finder du der, hvor din computer normalt gemme filer, du henter på nettet. Bruger du browseren "Chrome" vises filen også nederst på skærmen, når du har hentet filen. Herfra kan du dobbeltklikke på den for at åbne tekstdokumentet. Bruger du Internet Explorer eller Edge, kan du trykke på "Åben" nederst på skærmen efter du har klikket på "Download tekst". Har du en Mac, bliver filen gemt i "Overførsler". 

 

Må jeg ændre i teksterne ?

Svar: Du må IKKE ændre i de tekster, hvor der er citater. Dvs. tekster, hvor et menneske ved navn fortæller noget. Alle øvrige tekster må du ændre, rette og tilpasse så meget, som du vil. Herunder tilføje og slette afsnit. Hvis du er i tvivl, så kig i boksen "Hvordan  bruger jeg denne artikel" i bunden af teksten.

 

Hvordan gemmer jeg billederne?

Svar: Når du trykker linket for at downloade et billede, så vises billedet på din skærm og du kan gemme det ved at højreklikke på det og vælge "Gem som" (formuleringen kan variere afhængig af, hvilken browser du bruger).